Wordvrachtwagenchauffeur

Warmste Truckrun 2022

 • Edco list dot

  2

 • Edco list dot

  23/10/22

 • blog featured image

  Op zaterdag, 22/10/2022, werd de warmste truckrun georganiseerd. Een succes waarbij de vrachtwagenchauffeur centraal staat, maar ook enkele goede doelen:

  - Een hart voor Limburg: Kind zijn, jong zijn. Onbezonnen en onbezorgd opgroeien. Ontdekken hoe de wereld in elkaar zit en welke plek je zelf zal innemen. Het is een boeiende en spannende tocht. Maar voor maatschappelijk kwetsbare kinderen is de realiteit vaak bikkelhard. Ze stoten op muren die ze op eigen krachten niet zomaar kunnen doorbreken. Specifiek voor hen wil Een Hart voor Limburg een bres slaan. Zodat we hen in het complexe samenspel tussen onderwijs, zorg en de thuissituatie alle kansen geven. Om erbij te horen. Om gelukkiger, evenwichtiger en sterker in het leven te staan. Met een hemelsbreed vertrouwen in de toekomst.
  - Evenzeer: Iedereen die betrokken is bij een verkeersongeval heeft recht op een goede opvang of begeleiding: gewonde slachtoffers, nabestaanden, naasten, veroorzakers, getuigen, …
  - 't Kietelt: Wist je dat 1 op 7 Belgische kinderen in armoede opgroeit? Deze armoede is voor buitenstaanders vaak onzichtbaar maar voor kinderen uit kansarme gezinnen een dwingende constante. In deze gezinnen is er geen geld voor allerlei extraatjes. Extraatjes die voor leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn, zijn voor deze kinderen ondenkbaar. Zo ook het vieren van een verjaardag. Het is voor een kind wellicht de meest belangrijke dag van het jaar. Je staat in de belangstelling, je krijgt cadeautjes, je trakteert je klasgenootjes, je geeft een feestje voor je vriendjes en eet samen lekkere taart. Althans, voor de meeste kinderen ziet een verjaardag er zo uit. Maar niet voor kinderen uit kansarme gezinnen.

  Onze oplegger kon alvast de show stelen aan de ingang! 

  Er vond een mindervalide run plaats en er waren tal van leuke prijzen te winnen voor oa. het beste interieur en exterieur, best of paint, etc.

  Naast een leuke dag voor meerijdende vrachtwagenchauffeurs, waren er ook leuke activiteiten voor kinderen en de bedrijven konden hun vacatures "in the picture" zetten. Edco kan van een succes spreken en had een tiental geïnteresseerden voor onze unieke opleiding tot vrachtwagenchauffeur C/CE.

  Meer dan 400 trucks namen deel aan de truckrun vanuit verschillende locaties. Er werd genetwerkt met verschillende transportbedrijven en hieruit bleek dat de vraag naar vrachtwagenchauffeurs, ondanks de recessie, torenhoog blijft.

  Met Limburg als transporthub in Europa zal dit niet snel veranderen en blijven we werkzekerheid bieden, in onzekere tijden.