Wordvrachtwagenchauffeur

Een vrouwelijke grootverdiener op de Vlaamse wegen!

 • Edco list dot

  3

 • Edco list dot

  17/05/24

 • blog featured image

  Van thuis uit

  Als je van thuis uit bent opgegroeid met een vader die vrachtwagenchauffeur is, kan het zijn dat je dezelfde microbe te pakken krijgt. Bij Els (fictieve naam), 24 jaar, was dit alvast zo. Zij treedt in de voetsporen van haar (al iets grijzere) vader. Ze volgde de opleiding bij Edco en doorliep het volledige traject in sneltempo. Els heeft een vriend die ook vrachtwagenchauffeur is, waardoor ze na het werk quasi tegelijkertijd thuis aankomen.

  Els’ werkdag

  Deze jonge twintiger doet dagritten waarbij ze één keer per week overnacht in haar eigen vrachtwagen. Voor haar is dit geen probleem omdat ze haar werk graag doet en geniet van alle uitdagingen op de weg, de extra’s zijn natuurlijk ook mooi meegenomen.

  Goud, zilver of brons?

  Els’ werkmaand bestond uit 21 dagen en 4 overnachtingen. Haar gemiddelde werkdag telde zo’n 12 uur en 45 minuten. Deze relatief lange werkdagen resulteerden in een dagelijks loon van €164,79 netto. Els werkte deze maand elke week van maandag tot vrijdag en deed 1 overnachting per week.

  Zilver of lood?

  Kijk niet neer op het werk dat Els doet, ze werkt keihard voor haar geld en verdient dus ook alle lof. De grootste motivator voor Els om dit werk te doen is haar passie voor het vak. Het beroep is zeker niet voor iedereen weggelegd, en vraagt doorzettingsvermogen en karakter.

  Een verkorte opbouw van Els’ loonbrief:

  • Deze loonbrief is gebaseerd op een fictieve naam, maar het is een effectieve loonbrief.
  • ARAB-vergoeding wordt netto uitbetaald en is dus niet belast, idem met nachtvergoedingen.
  • Bedrijfsvoorheffing is afhankelijk van jouw gezinssituatie. (in dit geval 23%)

  Week:

  Maand:

  Bruto uurloon:

  € 14,5985

  Bruto uurloon beschikbaar

  € 14,4525

  Bruto maandloon:

  € 4.070,98

  - Bedrijfsvoorheffing:

  23%

  + Arab vergoeding (€1,7175):

  € 461,66 netto

  + verblijfsvergoeding:

  € 45,29 per nacht

  Netto maandloon:

  € 3 460,63

  Wil jij na het lezen van deze blog ook vrachtwagenchauffeur worden? Schrijf je in via de bovenstaande knop en zet koers naar een carrière vol mogelijkheden!