Wordvrachtwagenchauffeur

Afdeling mooie verhalen: Tim T.

 • Edco list dot

  2

 • Edco list dot

  28/10/22

 • blog featured image

  Tim koos resoluut voor Arjo-trans, een transportbedrijf gelegen in Lommel met twee broers aan het roer. Arjo-trans beschikt over een hecht team van ervaren vrachtwagenchauffeurs, maar geeft nieuwe vrachtwagenchauffeurs ook de kans en met Tim was het direct een schoot in de roos!

   

  Tim besloot in april 2022 zijn dromen achterna te gaan en na vier maanden als vrachtwagenchauffeur achter de kiezen te hebben stelden we hem enkele vragen:

   

  Hoe is je ervaring ondertussen als vrachtwagenchauffeur?

   

  De eerste werkdag gaf al dadelijk aan dat er geen standaard werkuren gepresteerd worden als chauffeur. Met een 15-tal werkuren wist ik dadelijk waar ik mee te maken had. Doordat ik alles snel oppikte, mocht ik de tweede dag al volledig alleen op pad. Mijn avontuur was begonnen!

   

  Ondertussen vind ik blindelings mijn weg naar sommige klanten en rij ik internationaal doorheen diverse landen.

   

  Welk soort werk doe je?

   

  Ik doe oa. de distributie van drankgoed voor een groothandel.

  Af en toe moet ik ook ramen of andere goederen vervoeren.

   

  Wat vind je van Arjo-trans?

   

  Bij Arjo-trans zijn ze enorm behulpzaam als ik problemen heb of niet goed weet wat ik moet doen in een bepaalde situatie ben ik na  één telefoontje volledig geholpen.
  Bij het eerste gesprek zeiden ze dat ik in een Scania zou rijden, mijn droom vrachtwagen. 

   

  Welke vrachtwagen heb je?

   

  Scania R450 Streamline, Topline cabine uit 2016 met 450pk. 

   

  Wat is er positief aan de job?

   

  1.       De vrijheid die je hebt

  2.       Hoe je je pauzes neemt kies ik zelf

  3.       Er wordt niet op je vingers gekeken

   

  Wat is er negatief aan de job?

   

  De files vindt ik toch wel een negatief puntje maar daar kan je niks aan veranderen natuurlijk.
  Voor de rest heb ik helemaal geen negatieve punten

   

  Wat zou je, anderen die twijfelen om de opleiding te volgen, willen meegeven?

   

  Ik zou zeggen zeker niet twijfelen. Ik twijfelde eerst ook omdat het er allemaal zo moeilijk uitziet maar eigenlijk is het allemaal veel  gemakkelijker dan het lijkt. Het team van Edco leert je alles. Voor mij was het een droom om ooit in een vrachtwagen te rijden maar het leek altijd te hoog gegrepen tot ik Edco tegenkwam.